Aardlekschakelaars testen!!!

  Om onveilige situaties te voorkomen, test u aardlekschakelaars maandelijks.

vanzelfsprekend is dat de aardlekschakelaar goed werkt. Functioneert de aardlekschakelaar niet, dan kan een defect in de elektrische installatie, in een apparaat of in de verlichting leiden tot ernstige ongevallen, zoals het oplopen van een elektrische schok of een woningbrand. De verantwoordelijkheid voor de elektrische installatie -en dus ook voor het testen van de aardlekschakelaar- ligt bij de bewoner. 

Op de testknop van de aardlekschakelaar staat T of Test. Druk je op de knop, dan valt de elektriciteit weg. Door de schakelaar terug te zetten, schakel je de stroom weer aan. Als de stroom niet uitvalt of niet terugkomt, werkt de beveiliging niet goed en is het zaak dat de aardlekschakelaar word vervangen. Neem dan contact op met Ronic elektrotechniek.

In veel woningen is de meterkast tevens in gebruik als opbergruimte. Ook plaatsen mensen vaak apparaten als routers en computerservers in de meterkast. In zulke gevallen kan de installatie door onvoldoende ventilatie oververhit raken en brand veroorzaken. Het feit dat in veel woningen de gasleiding in de meterkast binnenkomt, maakt het risico nog groter. Ronic elektrotechniek adviseert de meterkast daarom zoveel mogelijk leeg te houden. Een test van de aardlekschakelaar  is óók een goede gelegenheid om de meterkast te controleren en zo nodig leeg te maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *